Symptoms of bad ECU ground? - Third Generation F-Body Message Boards


Go Back   Third Generation F-Body Message Boards > Tech Boards > DIY PROM
Search

DIY PROM Do It Yourself PROM chip burning help. No PROM begging. No PROMs for sale. No commercial exchange. Not a referral service.

Symptoms of bad ECU ground?

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-12-2001, 05:55 PM   #1
Supreme Member
 
Mark305TBI's Avatar
 
Join Date: Jul 1999
Location: Huntsville, AL
Posts: 1,431
Car: '00 Chevrolet Corvette
Engine: LS1
Transmission: 4L60E
Axle/Gears: 2.73

Classifieds Rating: (0)
Send a message via AIM to Mark305TBI
Symptoms of bad ECU ground?

My car's still acting totally crazy. I got my custom chip and it still doesn't work. I can't get the ALDL scanner to scan and I can't get the car to start. It's spraying so much fuel on start up that it's drowning the engine. I've tried the stock chip and the custom chip and it does the same thing with both of 'em. Does this sound like a bad ECU ground? How on earth do you check for a bad ground? Any other possibilities?

-Mark W.
'88 SC Camaro w/ 305 TBI
Mark305TBI is offline vBGarage Page   Reply With Quote
Old 02-13-2001, 12:39 AM   #2
Suspended
iTrader: ( 1 )
 
Join Date: Jul 1999
Location: Other side of the paper fence
Posts: 10,197
Car: Race car
Engine: Internal Combustion
Transmission: Static

Classifieds Rating: (1)
Ground the ALDL and look for the code 12. I am assuming since the scanner doesnt connect, you are getting no code 12.
Make sure you have no missing or bent pins on the ECM where the chip goes. If that doesnt work, could be that the ECM is toast. Check the ground for the ECM (theres more than one) and make sure its ok.
madmax is offline vBGarage Page   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cam Question Jorlain Tech / General Engine 6 10-08-2015 01:57 AM
Correct IAC part? greenyone TPI 3 09-02-2015 03:39 PM
Ground and Power wiring HELP Bubbajones_ya Electronics 4 08-31-2015 12:02 PM
ECM Troubles Jae992 TBI 3 08-27-2015 09:07 AM
1985 Trans Am (VIN F) Code 42 Running Strange! Please Help! eightsixseven Tech / General Engine 1 08-14-2015 03:09 PM


Go Back   Third Generation F-Body Message Boards > Tech Boards > DIY PROM

Tags
91, bad, camaro, car, ecm, ecu, ground, grounds, icm, sign, symptoms, symptons, symtoms, test, trans

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 07:38 AM.


All content copyright 1997 - 2014 ThirdGen.org. All rights reserved. No part of this website may be reproduced without the expressed, documented, and written consent of ThirdGen.org's Administrators.