Search



Go Back   Third Generation F-Body Message Boards > Tech Boards > Tech / General Engine
Register Forgot Password?

Tech / General Engine Is your car making a strange sound or won't start? Thinking of adding power with a new combination? Need other technical information or engine specific advice? Don't see another board for your problem? Post it here!
Sponsored by Weld Racing
Click Here

Welcome to ThirdGen.org!
Welcome to ThirdGen.org.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, join the ThirdGen.org community today!


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-30-2009, 08:25 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: MASS
Posts: 89
Car: 87 Camaro
Engine: 5.7 350 TPI
Transmission: T5
Axle/Gears: 3.42

Classifieds Rating: (2)
why does my car make a loud noise when i hit the gas

had a bent axle a few months ago and replaced the bent axle with new one, put on new outer bearings. i put in the wrong type of fluids in the axle. i knew what kind to get but went with the autozone guys suggestion.

everything held up really well except for today after about a week of short drives and todays 25 minutes on the highway i noticed a low hum for the first time. about half way home after it was sitting all day there was this wicked loud humming noise when i hit the gas. as the car picked up rpms in the gear, it would get louder. i then take off the gas and shift no noise until i hit the gas again. It only produces this noise under acceleration and goes away when the car is coasting with no throttle or with throttle and the clutch pushed in.

I think the manual transmission fluid that i had in there finally broke down. i got it home and the axle was f$%^ing hot. when i drained the fluid it was steaming and after an hour to get the right gear oil it was still hot and the rear end was hot. So this thing heated up a real lot. I put the fluid in and no problems at all except for the really loud noise when im pressing the throttle in gear. If I hold down the gas in neutral nothing happens just exhaust noise.

Did the heat damage the gears or the bearings? Should I just grease the area around the drive shaft etc.? Any help is appreciated.

Last edited by 87whiteiroc; 05-31-2009 at 01:13 PM.
87whiteiroc is offline vBGarage Page   Reply With Quote
Old 05-30-2009, 08:52 PM   #2
Senior Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: MA
Posts: 1,141
Car: '87 IROC/'68 SS
Engine: 5.7L/350
Transmission: 700R4/Muncie 4-spd
Axle/Gears: 3.27 9 bolt / 3.31 12 bolt

Classifieds Rating: (1)
Re: rookie mistakes

What did you take apart and what bearings did you replace? What oil did you use the first time? Need more info.
jv9999 is offline vBGarage Page   Reply With Quote
Old 05-30-2009, 09:09 PM   #3
Junior Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: MASS
Posts: 89
Car: 87 Camaro
Engine: 5.7 350 TPI
Transmission: T5
Axle/Gears: 3.42

Classifieds Rating: (2)
Re: rookie mistakes

put on a new right rear outer wheel bearing when i replaced the bent axle and put in syncromesh manual transmission fluid on last saturday. put in subframe connectors the next day. today i put 80w-90 bearing oil after i got the old stuff out and it made everything run normal except for the constant noise when in gear with a foot on the gas.

used this site to change the axle http://www.thirdgen.org/techboard/tr...ing-axles.html

Last edited by 87whiteiroc; 05-30-2009 at 09:20 PM.
87whiteiroc is offline vBGarage Page   Reply With Quote
Old 05-30-2009, 09:09 PM
ThirdGen
1992 Camaro




Paid Advertisement


Reply

Go Back   Third Generation F-Body Message Boards > Tech Boards > Tech / General Engine

Tags
acceleration, accelerator, car, foot, gas, hit, hitting, loud, makes, making, noise, noize, press, put, sound
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

 


1982 Camaro '82 || 1983 Camaro '83 || 1984 Camaro '84 || 1985 Camaro '85 || 1986 Camaro '86 || 1987 Camaro '87 || 1988 Camaro '88 || 1989 Camaro '89 || 1990 Camaro '90 || 1991 Camaro '91 || 1992 Camaro '92


All times are GMT -5. The time now is 12:25 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
All content copyright 1997 - 2014 ThirdGen.org. All rights reserved. No part of this website may be reproduced without the expressed, documented, and written consent of ThirdGen.org's Administrators.

Emails & Contact Details