Search



Go Back   Third Generation F-Body Message Boards > Tech Boards > Tech / General Engine
Sign in using an external account
Register Forgot Password?

Tech / General Engine Is your car making a strange sound or won't start? Thinking of adding power with a new combination? Need other technical information or engine specific advice? Don't see another board for your problem? Post it here!
Sponsored by Weld Racing
Click Here

Welcome to ThirdGen.org!
Welcome to ThirdGen.org.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, join the ThirdGen.org community today!


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-29-2004, 10:21 PM   #1
Senior Member
 
JBert's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Suffield, CT
Posts: 441
Car: Looking

Classifieds Rating: (0)

Send a message via AIM to JBert
Infl. Rest- what does it mean!?

So I removed teh A/C and smog equipment from the Camaro.

Now when she starts up, I get the Infl. Rest. light flashing at me. When its flashing, the motor runs really rough, but then picks right up when the light goes off.

What does the light mean, and what is the motor doing? Still learning here-
__________________
---Justin---

88 IROC- Now on my wife's hand....
96 RS- Gone
91 RS- Gone
JBert is offline vBGarage Page   Reply With Quote
Old 03-29-2004, 10:26 PM   #2
Moderator
 
Trickster's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: conway, s.c.
Posts: 6,126
Car: 1989 Iroc-Z
Engine: 5.7L TPI
Transmission: 700R4

Classifieds Rating: (0)
I don't know what all you did to the wiring when you removed that equipment. The light means that something is wrong with the inflatable restraint ( S.I.R.S.) or air bags system
__________________




Sig courtesy of CamaroPimp
Trickster is offline vBGarage Page   Reply With Quote
Old 03-29-2004, 10:28 PM   #3
Senior Member
 
JBert's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Suffield, CT
Posts: 441
Car: Looking

Classifieds Rating: (0)

Send a message via AIM to JBert
Uh oh lol.

I just un-plugged the wires from their respective units- ill check around the dash, something could have gotten loose.

Is there anything in the engine compartment that could have been disconnected and is causing that?
JBert is offline vBGarage Page   Reply With Quote
Old 03-29-2004, 10:40 PM   #4
Moderator
 
Trickster's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: conway, s.c.
Posts: 6,126
Car: 1989 Iroc-Z
Engine: 5.7L TPI
Transmission: 700R4

Classifieds Rating: (0)
I don't believe so, the wire is a thick yellow one coming down from the steering column. I would also advise disconnecting the battery while tracking it down for safety and $$$$$ purposes. I would check the airbag connection on the passenger side as well as the driver side.
__________________




Sig courtesy of CamaroPimp
Trickster is offline vBGarage Page   Reply With Quote
Old 03-29-2004, 10:49 PM   #5
Senior Member
 
JBert's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Suffield, CT
Posts: 441
Car: Looking

Classifieds Rating: (0)

Send a message via AIM to JBert
Theres an airbag on the passenger side?? lol

Im new to Third Gens- dont understand how there can be one, but I'll def. take a look in the AM. Could it be anything else? I just dont want this **** goin off in my face while driving/working on the car!!
JBert is offline vBGarage Page   Reply With Quote
Old 03-30-2004, 07:45 AM   #6
Senior Member
 
Join Date: Jan 2002
Location: Bloomingdale,IL
Posts: 1,322
Car: 91 RS
Engine: 305 Tbi (L03)
Transmission: 700r4

Classifieds Rating: (0)
Send a message via AIM to dankhound
The air bag light is supposed to flash when you start the car. IF it doesnt stay on then you dont have any problems.
dankhound is offline vBGarage Page   Reply With Quote
Old 03-30-2004, 08:17 AM   #7
Senior Member
 
Join Date: Jun 2002
Location: Parrish, Florida (Glad it ain't Vegas)
Posts: 716
Car: 94 Corvette
Engine: LT-1
Transmission: Freakin Automatic---For Now

Classifieds Rating: (0)
Quote:
Originally posted by dankhound
The air bag light is supposed to flash when you start the car. IF it doesnt stay on then you dont have any problems.
Agreed. If the light goes out, all systems go. The rough running is probably tied to something you removed. My guess would be something in the smog system is to blame. The fact it smooths out when the air bag light goes out, is probably just coincedence.
GTA-SPD is offline vBGarage Page   Reply With Quote
Old 03-30-2004, 08:20 AM   #8
Senior Member
 
Join Date: Jun 2001
Location: Charleston, SC
Posts: 9,550
Car: 91 Camaro Vert
Engine: 02 LS1, HX40
Transmission: 2002 LS1 M6

Classifieds Rating: (0)

infl rest = inflatable restraint... fancy name for the air bag.

you only have one.. in the steering wheel. there is no passenger one.




most airbag connectors are a bright yellow.

if you disconnected anything bright yellow, thats it.




do disconnect the battery before reconnecting them. if you set off the airbag, not only is it a explocive that has the potential to kill you if you're too close to it (gee thanks fed gov for mandating explocives in all cars since people are too stupid to buckle up)....

..but also a new airbag is $$$$..
MrDude_1 is offline vBGarage Page   Reply With Quote
Old 03-30-2004, 11:11 AM   #9
Senior Member
 
JBert's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Suffield, CT
Posts: 441
Car: Looking

Classifieds Rating: (0)

Send a message via AIM to JBert
I was reading up in my repair manual, and i did read that its suppose to flash 7 times then go out when the power is turned on. Sort of like a systems check.

Mine does that, but then flashes several times after I start the car. I'll go into the shop in a few min and count the number of times it flashes. It just does it for about 5 seconds then stops. Is it suppose to do it again??
JBert is offline vBGarage Page   Reply With Quote
Old 03-31-2004, 03:54 PM   #10
Senior Member
 
Join Date: Jun 2002
Location: Parrish, Florida (Glad it ain't Vegas)
Posts: 716
Car: 94 Corvette
Engine: LT-1
Transmission: Freakin Automatic---For Now

Classifieds Rating: (0)
It should do it every time the key hits the "on" position. If you start your car like most do, you go past "on" and into "start" so fast, you don't notice it until you let go of the key. However, if you start it like I do, key to "on", wait for fuel pump to prime, then to start and drop the key, everything from my seatbelt warning to my fuzz buster go through their checks twice.
GTA-SPD is offline vBGarage Page   Reply With Quote
Old 03-31-2004, 03:54 PM
ThirdGen
1992 Camaro




Paid Advertisement


Reply

Go Back   Third Generation F-Body Message Boards > Tech Boards > Tech / General Engine

Tags
91, car, comaro, corvette, doea, dose, flashes, infl, inflrest, light, reset, rest, rs, start, wont
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

 


1982 Camaro '82 || 1983 Camaro '83 || 1984 Camaro '84 || 1985 Camaro '85 || 1986 Camaro '86 || 1987 Camaro '87 || 1988 Camaro '88 || 1989 Camaro '89 || 1990 Camaro '90 || 1991 Camaro '91 || 1992 Camaro '92


All times are GMT -5. The time now is 10:48 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.5.2
All content copyright 1997 - 2014 ThirdGen.org. All rights reserved. No part of this website may be reproduced without the expressed, documented, and written consent of ThirdGen.org's Administrators.

Emails & Contact Details