Search



Go Back   Third Generation F-Body Message Boards > Tech Boards > TPI
Register Forgot Password?

TPI Tuned Port Injection discussion and questions. LB9 and L98 tech, porting, tuning, and bolt-on aftermarket products.
Sponsored by South Bay Fuel Injectors
Click Here

Welcome to ThirdGen.org!
Welcome to ThirdGen.org.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, join the ThirdGen.org community today!


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-20-2005, 07:39 PM   #1
Supreme Member
 
Join Date: Jan 2000
Location: Macedonia ,OH
Posts: 3,968
Car: Formula
Engine: 6.0 LSX
Transmission: 4L60E
Axle/Gears: 9 Bolt 3:27

Classifieds Rating: (8)

Send a message via AIM to Mkos1980
What would cause massive valve chatter?

On my 383, 219, TF car with a VERY mild tune. My timing has to be -4 degrees timing to avoid chatter. Any suggs?
__________________
89 FORMULA 6.0L LSX
423RWHP 399 RWTQ
Mkos1980 is offline vBGarage Page   Reply With Quote
Old 06-20-2005, 08:28 PM   #2
Supreme Member
 
FSTFBDY's Avatar
 
Join Date: Jul 2000
Location: Boosted Land
Posts: 5,891
Car: 92 Vert
Engine: 383 LT1 w/ 78mm turbo
Transmission: T56
Axle/Gears: 9bolt 3.45

Classifieds Rating: (33)

damm -4. You sure your timing tab and balancer are correct?
the outer ring could have sliped on the balancer.
FSTFBDY is offline vBGarage Page   Reply With Quote
Old 06-20-2005, 08:31 PM   #3
Supreme Member
 
Join Date: Jan 2000
Location: Macedonia ,OH
Posts: 3,968
Car: Formula
Engine: 6.0 LSX
Transmission: 4L60E
Axle/Gears: 9 Bolt 3:27

Classifieds Rating: (8)

Send a message via AIM to Mkos1980
Brand new Balancer. No ring to slip, new timing tab and I verified it in the correct spot. with 6* the car hauls butt, but massive chatter. With -4 car is sluggish but no chatter
Mkos1980 is offline vBGarage Page   Reply With Quote
Old 06-21-2005, 11:17 AM   #4
Junior Member
 
Wayne's 383Iroc's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Ga.
Posts: 70
Car: 88 IROC
Engine: 383
Transmission: 700R4

Classifieds Rating: (0)
? cam to crank timed correct, or valves adjusted right. On mine timing that low will cause the headers to glow and on my frinds 388 also.
__________________
383 4340 eagle, TFS T/W, Eldb base, slp runners, ZZ-9, ls1 injectors, 1 3/4 slp, flowmaster 3", Lakewood modified lift bars, SFC's
Best et on motor 8.28 @82.7 mph 1.77 60'
Wayne's 383Iroc is offline vBGarage Page   Reply With Quote
Old 06-21-2005, 11:17 AM
ThirdGen
1992 Camaro




Paid Advertisement


Reply

Go Back   Third Generation F-Body Message Boards > Tech Boards > TPI

Tags
305, 383, car, chatter, chattering, clattering, engine, valve, valves
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

 


1982 Camaro '82 || 1983 Camaro '83 || 1984 Camaro '84 || 1985 Camaro '85 || 1986 Camaro '86 || 1987 Camaro '87 || 1988 Camaro '88 || 1989 Camaro '89 || 1990 Camaro '90 || 1991 Camaro '91 || 1992 Camaro '92


All times are GMT -5. The time now is 06:47 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
All content copyright 1997 - 2014 ThirdGen.org. All rights reserved. No part of this website may be reproduced without the expressed, documented, and written consent of ThirdGen.org's Administrators.

Emails & Contact Details