Idle is fine but having issues while driving - Third Generation F-Body Message Boards


TPI Tuned Port Injection discussion and questions. LB9 and L98 tech, porting, tuning, and bolt-on aftermarket products.
Sponsored by:
Sponsored by:

Idle is fine but having issues while driving

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-19-2017, 09:04 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2017
Location: Oklahoma
Posts: 4
Car: 1987 Camaro Iroc-Z28
Engine: 5.0l TPI
Transmission: 700r4

Idle is fine but having issues while driving

I have a 87 camaro iroc with 305 tpi. I just replaced all plugs and wires did a full filter and fluid service. Now when I start it it idles great but when I put it in gear it is sluggish and backfires out of the exhaust when I get into the throttle. I am also noticing that it has run rich and I can't seem to figure out what is causing my rough running and rich fuel mixture. Any help is appreciated I just bought this car a few weeks ago and now I can't get it to run properly
Eric Kelley is offline vBGarage Page   Reply With Quote
Old 03-20-2017, 07:47 PM   #2
Member
 
no new tires's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: Indy
Posts: 413
Car: 88 IROC-Z
Engine: L98
Transmission: R4
Axle/Gears: 10 bolt 3.42

Re: Idle is fine but having issues while driving

Check the o2 sensor-
no new tires is offline vBGarage Page   Reply With Quote
Old 03-20-2017, 10:47 PM   #3
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2017
Location: Oklahoma
Posts: 4
Car: 1987 Camaro Iroc-Z28
Engine: 5.0l TPI
Transmission: 700r4

Re: Idle is fine but having issues while driving

O2 sensors check out fine. I put a timing light on it and it showed 50* so now to just adjust my timing I bet it clears it right up
Eric Kelley is offline vBGarage Page   Reply With Quote
Old 03-21-2017, 06:06 PM   #4
Member
 
no new tires's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: Indy
Posts: 413
Car: 88 IROC-Z
Engine: L98
Transmission: R4
Axle/Gears: 10 bolt 3.42

Re: Idle is fine but having issues while driving

wow, smh...
no new tires is offline vBGarage Page   Reply With Quote
Reply


Go Back   Third Generation F-Body Message Boards >

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 03:48 AM.


All content copyright 1997 - 2014 ThirdGen.org. All rights reserved. No part of this website may be reproduced without the expressed, documented, and written consent of ThirdGen.org's Administrators.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: