Problems after another... - Third Generation F-Body Message Boards


TPI Tuned Port Injection discussion and questions. LB9 and L98 tech, porting, tuning, and bolt-on aftermarket products.
Sponsored by:
Sponsored by:

Problems after another...

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-20-2017, 02:02 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2015
Location: Finland
Posts: 8
Problems after another...

I just got engine back together, I port matched heads, changed cam, timing chain, Baseplate and runners. I fired it up few days ago and It didn't run very well...

First there was intake leak which caused backfiring through intake, fixed that. Then I got the engine running by timing way far advanced and idle screw to bottom (TPS and IAC tune ofc) After that I decided no matter what to run in the new cam.

I was just ready to crank it up, then car decided to blow fuel pump fuse few times. New fuel pump relay fixed that. Then spark lost...

Today I tested Coil and pick up Coil and found out that pick up coil wire was snapped. I'd make new wire and put new ICM. Then I was going to start the engine but doesn't crank... No fault codes, all fuses OK, I can hear the fuel pump and all in engine bay looks normal.

I've read threads, tech sites.. Now I'm running out of ideas..
F-Jape is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2017, 08:20 PM   #2
Member
 
Croz's Avatar
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 149
Re: Problems after another...

You mean does not turn over, or turns over but does not fire? if it doesnt crank can you hear the starter "click". Start simple, then go from there....

Charged battery, cables tight. Connections at starter clean and tight. With someone holding the key in the crank position, do you have power on the small solenoid wire? If so, try tappin on the main starter body (not solenoid on top) a few times with a hammer or cycle the key quickly from crank to acc. If the starter starts to crank with either the hammer or key bump trick then you have a dead spot in the starter.....replace or rebuild
Croz is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2017, 10:03 PM   #3
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2015
Location: Finland
Posts: 8
Re: Problems after another...

Nah, nothing from starter.

I had similar problem about 2 years ago, but then guilty was VATS. If I remember correct, VATS issues will light up Security light?
F-Jape is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2017, 07:08 AM   #4
Member
 
Croz's Avatar
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 149
Re: Problems after another...

I didnt know the year of the car you were working on so I kept it simple first. If it is a Vats issue there should be a light, but not 100% sure, mine is pre-vats.
Croz is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2017, 12:01 PM   #5
Sponsor
iTrader: (77)
 
Tuned Performance's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Mile High Country !!!
Posts: 8,443
Re: Problems after another...

Have you tried to jumper the starter enable relay ? Check your connections. The starter lead maybe loose on the starter
Tuned Performance is offline   Reply With Quote
Reply


Go Back   Third Generation F-Body Message Boards >

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

1982 Camaro '82 || 1983 Camaro '83 || 1984 Camaro '84 || 1985 Camaro '85 || 1986 Camaro '86 || 1987 Camaro '87 || 1988 Camaro '88 || 1989 Camaro '89 || 1990 Camaro '90 || 1991 Camaro '91 || 1992 Camaro '92


All times are GMT -5. The time now is 01:57 PM.


All content copyright 1997 - 2014 ThirdGen.org. All rights reserved. No part of this website may be reproduced without the expressed, documented, and written consent of ThirdGen.org's Administrators.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: