85 antenna problems - Third Generation F-Body Message Boards


Car Audio Car audio related questions and helpful hints for building the best sound system for your car or getting the most out of what you have.

85 antenna problems

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-09-2017, 09:32 AM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2017
Location: Cincinnati, OH
Posts: 10
85 antenna problems

I have a Kenwood radio installed. My power antenna will go up when radio is turned on but will not go down when I remove the face plate. any ideas?

Last edited by jim iroc-z; 10-10-2017 at 02:47 AM.
jim iroc-z is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2017, 06:29 PM   #2
Supreme Member
iTrader: (4)
 
mantaguy's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Mantua NJ
Posts: 5,358
Re: 85 antenna problems

Does the antenna go down when you turn the radio off ?
mantaguy is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2017, 07:55 AM   #3
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2017
Location: Cincinnati, OH
Posts: 10
Re: 85 antenna problems

Quote:
Originally Posted by mantaguy View Post
Does the antenna go down when you turn the radio off ?
No
jim iroc-z is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2017, 04:52 PM   #4
Supreme Member
iTrader: (6)
 
DynoDave43's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: MICHIGAN
Posts: 2,302
Re: 85 antenna problems

So if it doesn't go down with the face plate removed, or the radio off with the face plate on, when does it go down? Just with ignition off?
DynoDave43 is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2017, 02:50 AM   #5
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2017
Location: Cincinnati, OH
Posts: 10
Re: 85 antenna problems

Quote:
Originally Posted by DynoDave43 View Post
So if it doesn't go down with the face plate removed, or the radio off with the face plate on, when does it go down? Just with ignition off?
I have to push it down by hand.
jim iroc-z is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2017, 04:48 AM   #6
Member
 
Join Date: Jan 2017
Location: Dekalb, Il
Posts: 173
Re: 85 antenna problems

was your antenna working beforehand? did you use the solid blue one or the blue one with the white stripe?
Cheerio is online now   Reply With Quote
Old 10-12-2017, 07:54 AM   #7
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2017
Location: Cincinnati, OH
Posts: 10
Re: 85 antenna problems

Quote:
Originally Posted by Cheerio View Post
was your antenna working beforehand?
bought the car a month ago with the Kenwood installed and it has never worked correctly

Quote:
Originally Posted by Cheerio View Post
did you use the solid blue one or the blue one with the white stripe?
don't know
jim iroc-z is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2017, 07:58 AM   #8
Member
 
Join Date: Jan 2017
Location: Dekalb, Il
Posts: 173
Re: 85 antenna problems

I would check the wiring. it's possible they swapped the remote turn on wire and power antenna. My stereo has 2 blue wires. One for amp and one for the power antenna.
Cheerio is online now   Reply With Quote
Reply


Go Back   Third Generation F-Body Message Boards >

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

1982 Camaro '82 || 1983 Camaro '83 || 1984 Camaro '84 || 1985 Camaro '85 || 1986 Camaro '86 || 1987 Camaro '87 || 1988 Camaro '88 || 1989 Camaro '89 || 1990 Camaro '90 || 1991 Camaro '91 || 1992 Camaro '92


All times are GMT -5. The time now is 08:09 AM.


All content copyright 1997 - 2014 ThirdGen.org. All rights reserved. No part of this website may be reproduced without the expressed, documented, and written consent of ThirdGen.org's Administrators.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: